Banca Transilvania îşi majorează capitalul social şi lansează o emisiune de obligaţiuni de 30 mil. euro

Postat la 01 mai 2012 51 afişări

Acţionarii Băncii Transilvania au decis, cu ocazia AGA şi AGEA din 27 aprilie, majorarea capitalului social cu 129.384.347 lei (29,3 mil. euro), prin emiterea a tot atâtea acţiuni, scopul fiind "menţinerea adecvării capitalului şi a indicatorilor de gestiune a riscurilor la un nivel confortabil, implementarea unui buget de investiţii ambiţios pentru susţinerea creşterii intensive şi calitative, respectiv asigurarea unei baze de capital robuste".

Majorarea de capital se va face din rezervele constituite din profitul net şi din prime de capital. Ca urmare, fiecare acţionar al Băncii Transilvania, înregistrat în Registrul Acţionarilor la data de înregistrare 21 mai 2012, va primi cu titlu gratuit, pentru fiecare 100 de acţiuni deţinute, un număr întreg de acţiuni, calculat după următoarea formulă: 100x(129.384.347 lei / 1.773.658.066 acţiuni).

Banca va lansa, de asemenea, o emisiune de obligaţiuni subordonate convertibile, în sumă de 30 de milioane euro. Consiliul de Administraţie al băncii a fost mandatat de către acţionari pentru toate demersurile ulterioare privind emiterea, gestiunea, convertirea şi rambursarea obligaţiunilor rămase neconvertite la scadenţă.

Acţionarii au aprobat şi răscumpărarea de către BT a propriilor acţiuni, în următoarele condiţii: maxim 15.000.000 de acţiuni (0,84% din totalul acţiunilor care compun capitalul social) cu valoarea nominală de 1 leu / acţiune, la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la Bursa de Valori Bucureşti din momentul efectuării achiziţiei şi un preţ de maxim 2 lei, pentru o perioadă de maxim 18 luni de la data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, "în vederea implementării unui sistem de remunerare care să asigure respectarea principiului performanţei pe termen lung şi a unui program de fidelizare a salariaţilor pe o perioadă de cel puţin 3 ani".

A fost aprobată, cu aceeaşI ocazie, numirea în Consiliul de Administraţie a lui Vasile Puşcaş, fost ministru şi negociator-şef al României în relaţia cu UE, actualmente profesor de istorie la Universitatea Babeş-Bolyai şi consilier pentru programe europene în cadrul Băncii Transilvania.

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie bancară cu capital privat autohton din România şi a treia din sistem după valoarea activelor, este deţinută de acţionari români (în principal SIF-uri şi Horia Ciorcilă, preşedintele CA) în proporţie de 51,95%, cei străini (în primul rând BERD şi Bank of Cyprus) deţinând 48,05%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-transilvania-isi-majoreaza-capitalul-social-si-lanseaza-o-emisiune-de-obligatiuni-de-30-mil-euro-9583617
9583617
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.