Banca Transilvania îşi majorează capitalul social şi lansează o emisiune de obligaţiuni de 30 mil. euro

Postat la 01 mai 2012 50 afişări

Acţionarii Băncii Transilvania au decis, cu ocazia AGA şi AGEA din 27 aprilie, majorarea capitalului social cu 129.384.347 lei (29,3 mil. euro), prin emiterea a tot atâtea acţiuni, scopul fiind "menţinerea adecvării capitalului şi a indicatorilor de gestiune a riscurilor la un nivel confortabil, implementarea unui buget de investiţii ambiţios pentru susţinerea creşterii intensive şi calitative, respectiv asigurarea unei baze de capital robuste".

Majorarea de capital se va face din rezervele constituite din profitul net şi din prime de capital. Ca urmare, fiecare acţionar al Băncii Transilvania, înregistrat în Registrul Acţionarilor la data de înregistrare 21 mai 2012, va primi cu titlu gratuit, pentru fiecare 100 de acţiuni deţinute, un număr întreg de acţiuni, calculat după următoarea formulă: 100x(129.384.347 lei / 1.773.658.066 acţiuni).

Banca va lansa, de asemenea, o emisiune de obligaţiuni subordonate convertibile, în sumă de 30 de milioane euro. Consiliul de Administraţie al băncii a fost mandatat de către acţionari pentru toate demersurile ulterioare privind emiterea, gestiunea, convertirea şi rambursarea obligaţiunilor rămase neconvertite la scadenţă.

Acţionarii au aprobat şi răscumpărarea de către BT a propriilor acţiuni, în următoarele condiţii: maxim 15.000.000 de acţiuni (0,84% din totalul acţiunilor care compun capitalul social) cu valoarea nominală de 1 leu / acţiune, la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la Bursa de Valori Bucureşti din momentul efectuării achiziţiei şi un preţ de maxim 2 lei, pentru o perioadă de maxim 18 luni de la data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, "în vederea implementării unui sistem de remunerare care să asigure respectarea principiului performanţei pe termen lung şi a unui program de fidelizare a salariaţilor pe o perioadă de cel puţin 3 ani".

A fost aprobată, cu aceeaşI ocazie, numirea în Consiliul de Administraţie a lui Vasile Puşcaş, fost ministru şi negociator-şef al României în relaţia cu UE, actualmente profesor de istorie la Universitatea Babeş-Bolyai şi consilier pentru programe europene în cadrul Băncii Transilvania.

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie bancară cu capital privat autohton din România şi a treia din sistem după valoarea activelor, este deţinută de acţionari români (în principal SIF-uri şi Horia Ciorcilă, preşedintele CA) în proporţie de 51,95%, cei străini (în primul rând BERD şi Bank of Cyprus) deţinând 48,05%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-transilvania-isi-majoreaza-capitalul-social-si-lanseaza-o-emisiune-de-obligatiuni-de-30-mil-euro-9583617
9583617
comments powered by Disqus
ZF.ro
Care este de fapt ADEVĂRUL despre vaccinul anunţat de Rusia? Americanii şi nemţii se revoltă. „Poate fi extrem de periculos. Putem răni o mulţime de oameni” Care este de fapt ADEVĂRUL despre vaccinul anunţat de Rusia? Americanii şi nemţii se revoltă. „Poate fi extrem de periculos. Putem răni o mulţime de oameni”
BREAKING. Datoria României A EXPLODAT. Câte miliarde au luat Orban şi Cîţu de la începutul crizei. Cifrele care au şocat pe toată lumea
Mediafax
„Afacerea Pandemia”. Cum a umflat România până şi factura de 3,4 milioane de euro a „ajutorului umanitar” dat fraţilor de peste Prut „Afacerea Pandemia”. Cum a umflat România până şi factura de 3,4 milioane de euro a „ajutorului umanitar” dat fraţilor de peste Prut
Economiile se prăbuşesc în pandamie, dar cei 4 giganţi din tech au înregistrat un profit de 28 de miliarde de dolari
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Iohannis, despre traseismul politic: Nu văd cu ochi buni aceste racolări Iohannis, despre traseismul politic: Nu văd cu ochi buni aceste racolări
PSD depune pe 17 august moţiune de cenzură. Ciolacu: S-a umplut paharul
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Diversiunea inducerii confruntării COMENTARIU Valeriu Şuhan Diversiunea inducerii confruntării
COMENTARIU Valeriu Şuhan Pe bune ? Nu-mi da vestea asta...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.