Balanţa comercială cu produse agroalimentare a României a trecut pe plus, prima dată după 1989

Postat la 18 decembrie 2013 33 afişări

Balanţa comercială cu produse agroalimentare a României a înregistrat în primele nouă luni un excedent de 3,2 milioane euro, comparativ cu un deficit de 494 milioane euro în aceeaşi perioadă din anul 2012, a anunţat miercuri Ministerul Agriculturii.

Balanţa comercială cu produse agroalimentare a României a trecut pe plus, prima dată după 1989

 "Rezultatul pozitiv a fost obţinut pe fondul creşterii susţinute a exporturilor de produse agroalimentare, cu precădere în ţările terţe şi reprezintă o premieră în perioada postdecembristă, marcată anual de deficite comerciale rezultate din schimburile de produse agroalimentare", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Importurile de produse agroalimentare aferente anului 2013 sunt mai mici, la nouă luni, decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului anterior, aceste fiind cifrate la 3,506 miliarde euro în timp ce exporturile sunt de 3,509 miliarde euro.

România a exportat în primele nouă luni ale anului curent peste 8,1 milioane de tone de produse agroalimentare în ţările intra şi extracomunitare, în creştere cu peste 36% faţă de aceeaşi perioadă din 2012.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/balanta-comerciala-cu-produse-agroalimentare-a-romaniei-a-trecut-pe-plus-prima-data-dupa-1989-11789893
11789893
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.