Avocatul Poporului vrea să afle de ce s-au închis şcolile în România. Renate Weber a cerut un punct de vedere Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii

Autor: Oana Despa Postat la 25 noiembrie 2020 91 afişări

Avocatul Poporului vrea să afle de ce s-au închis şcolile în România în condiţiile în care OMS recomandă redeschiderea lor. Renate Weber cere explicaţii autorităţilor de la Bucureşti şi spune că această generaţie pierde doi ani de şcoală.

Avocatul Poporului vrea să afle de ce s-au închis şcolile în România. Renate Weber a cerut un punct de vedere Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii

Instituţia Avocatului Poporului vrea să ştie de ce şcolile sunt închise, în timp ce OMS cere redeschiderea lor. Renate Weber a cerut Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii un punct de vedere în legătură cu închiderea şcolilor, în condiţiile în care OMS recomandă ca elevii să înveţe în clase. De asemenea, Weber încearcă să afle de ce autorităţile române nu au un plan clar privind desfăşurarea orelor online şi de ce nu se adopta modelul din numeroase ţări europene care nu au suspendat cursurile la şcoală.

„În zona rurală, practic, conectivitatea la internet este extrem de precară şi în multe locuri nu există. Accesul la mijloacele prin care să poate participa la învăţământul online, în multe locuri nu există. Vom avea o generaţie care are doi ani şcolari pierduţi”, spune Renate Weber, Avocatul Poporului.

OMS spune că sănătatea mintală a copiilor şi educaţia lor este prioritate, cu atât mai mult cu cât rata de infectare în rândul elevilor este foarte mică. Nu ei sunt factorii principali de răspândire, susţin specialiştii.

„Dacă ne uităm la statele membre ale UE, vedem că acolo s-au făcut eforturi foarte mari tocmai ca şcolile să fie deschise. Au fost închise multe alte locuri, dar şcolile au rămas deschise tocmai pentru că guvernele se gândesc la ceea ce înseamnă educaţia acestei generaţii”, adaugă Renate Weber.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avocatul poporului,
şcoli,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.