Avocaţi din dosarul ICA au recuzat noul complet de judecată. Cererea a fost respinsă

Postat la 01 iulie 2014 59 afişări

Avocaţii unora dintre inculpaţii din dosarul ICA au recuzat, marţi, noul complet care judecă de marţi această cauză, invocând faptul că la dosar nu există hotărârea Consiliului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti prin care cei doi au fost repartizaţi, cererea fiind respinsă de instanţă.

Avocaţi din dosarul ICA au recuzat noul complet de judecată. Cererea a fost respinsă

 Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) este judecat de marţi de un complet format din magistraţii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, aceştia fiind desemnaţi după ce preşedintele completului iniţial, Stan Mustaţă, a fost arestat pentru trafic de influenţă, iar celelălalt membru, Florică Duţă, s-a pensionat.

La începutul şedinţei de judecată, avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut un nou termen, pentru ca cei doi judecători să poată depune la dosar hotărârea Consiliului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti prin care ei au fost repartizaţi în acest complet.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a fost susţinut şi de apărătorii celorlalţi inculpaţi din dosar, însă cerereile lor au fost respinse de cei doi judecători.

După ce instanţa s-a pronunţat pe aceste cereri, două avocate din dosar au cerut recuzarea judecătorilor, invocând aceleaşi considerente şi arătând că formulează cererea în baza articolului 67 alineatul 4 din noul Cod de procedură penală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/avocati-din-dosarul-ica-au-recuzat-noul-complet-de-judecata-cererea-a-fost-respinsa-12870253
12870253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.