AVERTISMENTUL cancelarului Angela Merkel: Populismul nu va rezolva problemele lumii

Postat la 25 ianuarie 2017 32 afişări

Angela Merkel, cancelarul german, a declarat că deschiderea, nu populismul, polarizaţia sau izolarea, este răspunsul în faţa provocărilor globalizării şi digitalizării lumii, informează Reuters.

AVERTISMENTUL cancelarului Angela Merkel: Populismul nu va rezolva problemele lumii

”Cred că la un sfert de secol după unificarea Germaniei, după finalul Războiului Rece, o nouă eră istorică va putea poate fi înlocuită cu o alta”, a afirmat Merkel în cadrul unui discurs ţinut în faţa liderilor bisericii în oraşul Wuerzburg.

Deşi unii visează la ”reîntoarcerea către o lume mai mică”, a adăugat aceasta, răspunsul corect nu este izolarea, ci deschiderea.

Merkel nu a menţionat numele preşedintelui Donald Trump, dar declaraţiile sale contrastează promisiunile acestuia de a ”pune America pe primul loc”, de a pune capăt unor acorduri comerciale multilaterale, de a pune limite imigrării ilegale şi de a construi un zid la frontiera cu Mexicul.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.