Aventura antreprenorială a românului care folosind banii de la nuntă şi sume împrumutate de la rude a reuşit să construiască o afacere de 160 de milioane euro în ţara noastră

Postat la 27 martie 2024 498 afişări

Aventura antreprenorială a românului care folosind banii de la nuntă şi sume împrumutate de la rude a reuşit să construiască o afacere de 160 de milioane euro în ţara noastră

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 074. Constantin Boromiz, Fondator, Boromir

Antreprenorul a decis să fie propriul său patron după ce a profesat vreme de numai un an ca inginer după terminarea Facultăţii de Tehnologie a Construcţiilor de Maşini din cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti. A început activităţile în domeniu în jurul anului 1994 împreună cu fratele său, Gheorghe Boromiz, şi cumnatul său, George Frîntu, cu banii de la nuntă şi împrumutaţi de la rude.

Un an mai târziu au cumpărat de la un om de afaceri turc o brutărie, segment pe care au extins ulterior activitatea firmei, ajunsă cea mai mare afacere românească din domeniul morărit şi panificaţie, cu o cifră de afaceri de 160 milioane euro. Constantin Boromiz este o figură a prosperităţii din Vâlcea. El a perpetuat tradiţia întreprinzătorilor din propria familie. „Sunt de mai bine de 30 de ani în afaceri, iar în familie discutam mereu ce facem mâine, ce facem cu afacerile, iar copiii noştri au venit în afaceri pentru că asta au văzut.“ Constantin Boromiz este de părere că una dintre cele mai mari greşeli ale unui lider este să nu adapteze politicile de conducere ale companiei la realităţile pieţei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.