Autorul masacrului comis la un cinematograf din Colorado scapă de pedeapsa cu moartea şi va primi închisoare pe viaţă

Autor: Mihai Cojocaru Postat la 08 august 2015 63 afişări

James Holmes, autorul atacului armat comis în iulie 2012 într-un cinematograf din Aurora, Colorado, soldat cu moartea a 12 persoane şi rănirea altor 70, a scăpat de pedeapsa cu moartea şi va fi condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată.

Decizia a fost luată vineri de către un juriu din Colorado, format din nouă femei şi trei bărbaţi, care, după şapte ore de deliberări, desfăşurate pe parcursul a două zile, nu au reuşit să ajungă la un verdict unanim privind pedeapsa cu moartea.

James Holmes va primi, astfel, o condamnare la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată, potrivit BBC. Verdictul final urmează să fie pronunţat oficial într-o şedinţă ulterioară.

Luna trecută, James Holmes, acum în vârstă de 27 de ani, a fost găsit vinovat de omucidere, în procesul în care este inculpat pentru 166 capete de acuzare. Juriul a respins, astfel, varianta unei pierderi temporare a sănătăţii mintale, invocată de apărătorii inculpatului.

Pe 20 iulie 2012, James Holmes a pătruns într-un cinematograf din Aurora, periferia Denverului, şi a deschis focul asupra publicului în timpul unei proiecţii de noapte a filmului "Batman - The Dark Knight rises", ucigând 12 persoane şi rănind alte 70.

Masacrul de la Aurora a avut loc înaintea unui alt atac sângeros, pe 14 decembrie, la o şcoală elementară din Newtown, în statul Connecticut (nord-vest), în care au fost ucişi 20 de copii. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autorul-masacrului-comis-la-un-cinematograf-din-colorado-scapa-de-pedeapsa-cu-moartea-si-va-primi-inchisoare-pe-viata-14668739
14668739
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.