Australia solicită la ONU adoptarea unui proiect de rezoluţie cu privire la avionul prăbuşit

Autor: Gaidau Ion Postat la 21 iulie 2014 24 afişări

Australia le-a propus partenerilor săi din Consiliul de Securitate ONU să adopte o rezoluţie prin care să ceară separatiştilor proruşi un acces liber şi în siguranţă la locul accidentului avionului malaysian, care s-a prăbuşit în estul Ucrainei, potrivit unor diplomaţi.

Proiectul de rezoluţie australian cere "ţărilor şi protagoniştilor din regiune" - între care Rusia - să colaboreze pe deplin la "o anchetă internaţională completă, minuţioasă şi independentă".

Textul "condamnă în termenii cei mai duri posibili tirul care a doborât" avionul şi cere ca responsabilii să dea socoteală.

Australia a pierdut 28 de cetăţeni în această catastrofă, soldată cu 298 de morţi în total.

Potrivit proiectului de rezoluţie, care ar urma să fie supus la vot luni, Consiliul "cere ca grupările armate care controlează zona (...) să permită un acces total, fără restricţii şi în siguranţă" la locul prăbuşirii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ONU,
AUSTRALIA,
AVIAŢIE
/actualitate/australia-solicita-la-onu-adoptarea-unui-proiect-de-rezolutie-cu-privire-la-avionul-prabusit-12947125
12947125
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.