Austeritatea începe să dea roade în Grecia: exporturile au depăşit importurile pentru prima dată în 12 ani. Dar preţul este enorm

Postat la 10 decembrie 2012 11 afişări

Măsurile de austeritate implemen­tate în Grecia pentru a scoate ţara din criză dau roade în ceea ce priveşte îmbunătăţirea competitivităţii econo­miei, exporturile depăşind în trimestrul trei importurile pentru prima dată în ultimii 12 ani, scrie Kathimerini.

Din 2000 şi până în perioada iulie-septembrie a acestui an, importurile Greciei au fost mereu mai mari decât exporturile. Dar în al treilea trimestru exporturile de bunuri şi servicii greceşti au depăşit importurile cu 2,2 miliarde euro, potrivit datelor Institutului de Statistică din Grecia (ELSTAT). Valoarea exporturilor din trimestrul trei a fost de 13,6 miliarde euro (în preţurile din 2005), iar importurile au totalizat doar 11,4 miliarde euro. Datele ELSTAT arată că din 2000 până în prezent trimestrul trei a fost cel mai bun din punctul de vedere al balanţei de cont curent, care până anul acesta nu a mai fost excedentar.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
exporturi,
importuri,
economie,
austeritate
/actualitate/austeritatea-incepe-sa-dea-roade-in-grecia-exporturile-au-depasit-importurile-pentru-prima-data-in-12-ani-dar-pretul-este-enorm-10381510
10381510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.