AUR: Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriaşe amplasate în ţară

Autor: Petru Mazilu Postat la 28 mai 2024 54 afişări

AUR îl acuză pe preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, de faptul că prejudiciază campania electorală prin panourile uriaşe amplasate în ţară. Este vorba despre panourile care conţin sloganul „Un ostaş în fruntea ţării”.

AUR: Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriaşe amplasate în ţară

Departamentul de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor susţine că Nicolae Ciucă a încălcat legea. Biroul Electoral Central din Municipiul Timişoara a admis plângerea formulată de AUR în care a fost sesizat faptul că „Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriaşe amplasate în ţară în care îşi face reclamă”.

AUR mai susţine că având „scopul fals de a-şi promova cartea pe care nici măcar nu a scris-o el, aşa cum a recunoscut public, Nicolae Ciucă a împânzit ţara de panouri uriaşe cu faţa lui, pe un fundal negru, alături de sloganul „Un ostaş în fruntea ţării” şi linkul către site-ul personal”.

În fapt, BEC admite că amplasarea acestor panouri încalcă absolut toate dispoziţiile legale ce reglementează desfăşurarea campaniei electorale, este concluzia AUR.

Potrivit BEC, afişele cu Nicolae Ciucă „influenţează în mod inechitabil procesul de generare a capitalului electoral, chiar dacă nu sunt legate direct de un candidat, un partid sau de un proces electoral specific, iar utilizarea acestui afiş contribuie clar la creşterea notorietăţii şi a capitalului electoral al Particului Naţional Liberal, unicul beneficiar al amplasării afişului în cauză”.

În concluzie, Nicolae Ciucă este preşedintele PNL, persoană publică asociată cu acest partid care participă la alegerile din 9 iunie, fapt care influenţează campania electorală.

Astfel, BEC Timişoara a dispus înlăturarea afişului cu liderul PNL şi sesizarea Inspectoratului Judeţean Timiş. De asemenea, BEC a sesizat şi Autoritatea Electorală Permanentă în vederea aplicării sancţiunilor prevăzute de lege pentru săvârşirea contravenţiei, a precizat Departamentul de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
ciucă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.