Au redresat Costa Concordia, nava arată groaznic – GALERIE FOTO

Autor: Dorin Oancea Postat la 17 septembrie 2013 1173 afişări

Operaţiunile de redresare a navei Costa Concordia, o operaţiune inedită şi de amploare, s-a încheiat cu succes marţi la ora 05:00 (ora României). "Operaţiunea de rotire s-a încheiat.

Nava a ajuns la verticală", a anunţat Franco Gabrielli, şeful protecţiei civile italiene. "Coca navei va necesita reparaţii importante", a adăugat Gabrielli. Pentru inginerul Franco Porcellacchia, liderul proiectului pentru Carnival, compania mamă a armatorului Costa, "operaţiunea nu se putea derula mai bine".

Costurile operaţiunii de repunere pe linia de plutire a imensei nave, scufundată parţial în ianuarie 2012, depăşesc 600 de milioane de euro. Naufragiul s-a soldat cu 32 de morţi, în timp ce două persoane, o italiancă şi un indian, sunt în continuare date dispărute.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/au-redresat-costa-concordia-nava-arata-groaznic-galerie-foto-11346706
11346706
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.