ATENTAT sângeros la o moschee din Egipt: cel puţin 85 de morţi şi zeci de răniţi

Postat la 24 noiembrie 2017 254 afişări

Un atac cu bombă şi un schimb de focuri comise de presupuşi militanţi ai reţelei Stat Islamic s-au soldat cu moartea a cel puţin 85 de persoane şi rănirea altor 75.

ATENTAT sângeros la o moschee din Egipt: cel puţin 85 de morţi şi zeci de răniţi

Martorii au declarat pentru presa din Egipt că atacul a avut loc în localitatea Bir al-Abed, situată în apropierea oraşului Arish.

Poliţia locală a raportat că patru persoane în vehicule de teren au deschis focul asupra celor aflaţi în Moscheea Al-Rawda.

Incidentul s-a întâmplat la o săptămână după ce un alt atac major a rănit militarii aflaţi în Sinai. Egiptul s-a confruntat încă din anul 2013 cu o insurgenţă islamistă din regiune, care s-a intensificat în urma demiterii preşedintelui Mohammed Morsi.

Un purtător de cuvânt al Ministerului egiptean al Sănătăţii a declarat pentru televiziunea egipteană că cel puţin 75 de persoane au fost rănite în urma atacului de vineri.

Poliţia locală a declarat că patru bărbaţi în vehicule de teren au deschis focul asupra persoanelor aflate în moschee.

Preşedintele Abdul Fattah Al-Sisi se va întâlni cu oficialii din serviciile de securitate pentru a discuta despre atac.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.