Astra Asigurari incepe expansiunea. Primul pas: o sucursala in Ungaria

Autor: Ana Raduta Postat la 14 octombrie 2010 48 afişări

Astra Asigurari, cea mai importanta companie cu capital si actionariat romanesc din piata de profil, a primit autorizarea pentru deschiderea unei sucursale in Ungaria.

Sucursala Astra Asigurari din Ungaria va avea sediul la Budapesta si, pentru inceput, va subscrie pe segmentele de business pe care compania detine pozitii importante pe piata din Romania, adica: property, Casco si RCA. Noua sucursala va functiona in conformitate cu legislatia in materie de asigurari, in vigoare la momentul actual pe teritoriul Ungariei, iar raportarile financiare, transferul raspunderii, solvabilitatea, suportul logistic, implementarea programelor de emitere electronica si tarifare vor fi sustinute de Astra Asigurari Romania.

Decizia de extindere pe piata din Ungaria face parte din planul strategic de dezvoltare pe care Astra Asigurari si l-a propus pentru anul 2010. "In urma unui studiu realizat pe piata de profil din Ungaria, am constatat ca aceasta prezinta multe similitudini cu cea din Romania. De aceea am decis sa ne extindem spre Vest si sa implementam know-how-ul romanesc, dublat de experienta pe care o avem in politica de instrumentare a dosarelor de dauna, pe piata din Ungaria. Aceasta experienta va fi foarte importanta in adoptarea strategiei de dezvoltare ulterioara a companiei'', spune Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari.

Vanzarea politelor de asigurare Astra Asigurari in Ungaria se va realiza atat prin metodele clasice de vanzare, cat si prin intermediul brokerilor de retea, a agentilor persoane fizice, dar si prin brokeri online.

"Piata din Ungaria prezinta unele avantaje, preturile si gradul de penetrare mare. Gradul de penetrare pe property este de 80% in Ungaria, fata de numai 20% in Romania, iar frecventa daunelor pe segmentul auto este mai mica decat in Romania", a mai spus Mustatea.

Piata asiguratorilor din Ungaria este reprezentata de 31 de companii de asigurari. Jucatorii cei mai importanti in piata de asigurari din Ungaria sunt Allianz si Generali Providencia, urmate de Groupama, Aegon si ING.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Astra Asigurari,
Ungaria,
sucursala
/actualitate/astra-asigurari-incepe-expansiunea-primul-pas-o-sucursala-in-ungaria-7477033
7477033
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.