Arnold Schwarzenegger critică legislaţia anti-gay din statul american Indiana

Autor: Florin Badescu Postat la 04 aprilie 2015 431 afişări

Arnold Schwarzenegger a scris un editorial pentru The Washington Post în care actorul îi îndeamnă pe politicienii republicani din Statele Unite să îşi schimbe atitudinea şi principiile pentru a nu pierde sprijinul simpatizanţilor lor, în urma adoptării unei legi anti-gay în statul Indiana.

Săptămâna trecută, oficialii din statul american Indiana, condus de guvernatorul republican Mike Pence, au adoptat o nouă lege, care permite proprietarilor de firme să se folosească de credinţele lor religioase ca măsură de apărare în instanţă atunci când sunt daţi în judecată pentru discriminare.

Noua lege a stârnit un val de proteste în Statele Unite ale Americii, iar numeroase celebrităţi din industria de divertisment, precum actorul Ashton Kutcher şi cântăreaţa Miley Cyrus, au publicat pe reţelele de socializare numeroase critici la adresa acelei legi, considerând că aceasta ar putea duce la discriminarea cuplurilor gay.

Arnold Schwarzenegger, politician republican şi fost guvernator al statului California, a scris un editorial pentru The Washington Post, în care i-a îndemnat pe membrii Partidului Republican şi pe simpatizanţii acestuia să îşi schimbe atitudinea şi principiile, pentru nu pierde sprijinul tinerilor şi minorităţilor.

"În calitate de american, sunt deosebit de îngrijorat de ceea ce s-a petrecut în Indiana în această săptămână şi de faptul că legi similare au fost adoptate în alte câteva state americane. În calitate de republican, sunt furios din această cauză. Cunosc o mulţime de republicani care sunt oameni simţitori şi care vor cu adevărat să rezolve problemele cu care se confruntă America. Acest mesaj nu este pentru ei. Este pentru republicanii care au ales politica de divizare în defavoarea politicilor care îmbunătăţesc vieţile noastre, ale tuturor. Este pentru republicanii care au decis să neglijeze următoarea generaţie de votanţi. Este pentru republicanii care sprijină legi care dau o palmă egalităţii şi libertăţii", a scris Arnold Schwarzenegger în acel editorial.

"Dacă vrem ca partidul nostru să crească şi să reziste în timp, trebuie să ne concentrăm pe găsirea unor soluţii reale pentru problemele cu care se confruntă americanii. Însă legile care divid societatea, precum aceea adoptată în Indiana, sunt dăunătoare nu doar pentru ţară, ci şi pentru partidul nostru. Sondajele arată că legile precum acestea nu sunt sprijinite de independenţi, femei, minorităţi şi americanii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani", a continuat celebrul actor.

"Dacă Partidul Republican vrea ca următoarea generaţie de votanţi să asculte ideile noastre şi soluţiile pe care le propunem pentru problemele reale ale societăţii, atunci trebuie să fim un partid deschis şi care include, nu un partid care divide. Trebuie să fim partidul care susţine o acţiune limitată a guvernului, nu un partid care legiferează iubirea. Trebue să fim partidul care luptă pentru egalitate şi împotriva discriminărilor de orice formă", a scris Arnold Schwarzenegger.

Actorul Arnold Schwarzenegger a fost guvernator al statului California din 2003 până în 2011.

Căsătoria între persoane de acelaşi sex este legală, în prezent, în 36 dintre cele 50 de state şi la Washington. Însă este în continuare interzisă în 14 state.

Până în 2013, statul federal nu putea să recunoască în mod legal căsătoriile gay încheiate în state care au legalizat-o, din cauza unei legi adoptate de Congres în 1996. Curtea Supremă a abrogat în 2013 o parte a acestei legi - Defense of Marriage Act -, deschizând de facto drepturile federale de pensionare, succesiune sau reduceri fiscale tuturor cuplurilor căsătorite, indiferent dacă acestea sunt heterosexuale sau homosexuale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARNOLD SCHWARZENEGGER,
LEGISLAŢIE,
/actualitate/arnold-schwarzenegger-critica-legislatia-anti-gay-din-statul-american-indiana-14106852
14106852
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.