Armata franceză a creat o celulă de criză pentru contracararea propagandei grupului Stat Islamic

Autor: Mihai Draghici Postat la 04 februarie 2015 82 afişări

Autorităţile franceze au creat o celulă de criză menită să contracareze campania de propagandă a organizaţiei teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria (SIIS), relatează ziarul Le Monde.

Campania de propagandă online va fi gestionată de Centrul interarme de acţiune (CIAE), creat în anul 2012 la Lyon şi care are 150 de angajaţi, potrivit Le Monde.

Activităţile CIAE vor viza campania de propagandă a grupului terorist SIIS, prioritatea fiind descurajarea tinerilor islamişti tentaţi să meargă în tabere de antrenament terorist din Irak sau din Siria.

Sarcinile celulei de criză vor consta în anticiparea campaniilor de propagandă ale organizaţiei teroriste sunnite, urmând să fie monitorizare site-uri islamiste şi reţele de socializare online.

Organizaţia teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria a ocupat teritorii din Irak şi Siria, unde a instaurat un "califat islamic".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
TERORISM,
/actualitate/armata-franceza-a-creat-o-celula-de-criza-pentru-contracararea-propagandei-grupului-stat-islamic-13804200
13804200
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.