Arad: Aproximativ 1.000 de persoane, la un miting pentru alegeri libere şi anti-Ponta

Autor: Adina Oşan, Marian Buga Postat la 14 noiembrie 2014 113 afişări

Aproximativ 1.000 de persoane participă, vineri seară, în Arad, la un miting pentru organizarea de alegeri libere, protestatarii scandând lozinci şi la adresa guvernării şi a premierului Victor Ponta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Circa 1.000 de manifestanţi s-au adunat la ora 17.00, în faţa Casei Sindicatelor din centrul oraşului, iar o oră mai târziu au pornit în marş pe Bulevardul Revoluţiei, prin faţa Primăriei şi a Teatrului de Stat.

Oamenii au intonat imnul României, iar pe traseu au scandat lozinci atât pentru organizarea de alegeri libere, cât şi împotriva premierului Victor Ponta: "Veniţi cu noi în turul doi", "Dacă vă pasă, nu staţi în casă", "Vrem alegeri libere", "Jos Ponta, Aradul nu te vrea".

De asemenea, protestatarii au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje, precum: "Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse", "Guvernul nesimţit, pe români i-a umilit", "Jos PSD, jos Ponta", "Veniţi cu noi să fim eroi în turul doi".

Mai multe persoane au adus vuvuzele cu care fac zgomot în timpul marşului, iar alţi participanţi flutură steagurile României. Printre cei aproximativ 1.000 de manifestanţi se numără şi părinţi tineri cu bebeluşi în cărucioare, dar şi numeroşi studenţi şi pensionari.

Unul dintre organizatorii manifestării de la Arad, Vlad Botoş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că prin acest protest se cere Guvernului organizarea de alegeri libere, atât în ţară, cât şi în diaspora.

"Articolul 36 din Constituţie garantează dreptul la vot oricărui cetăţean român, dar cu toate acestea sora mea care este în Munchen a stat cinci ore la coadă şi nu a reuşit să voteze în primul tur, iar cumnata mea a stat şapte ore la Paris fără succes. Vrem ca acest protest să nu fie unul politizat, ci să fie un semnal de schimbare pentru întreaga clasă politică", a declarat tânărul.

Manifestarea este organizată de Asociaţia A.R.A.D., fiind autorizată până la ora 21.00 şi supravegheată de jandarmi.

În urmă cu o săptămână, mii de persoane au participat în mai multe oraşe din ţară la mitinguri anti-Ponta, dar şi de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MITING,
ALEGERI,
/actualitate/arad-aproximativ-1-000-de-persoane-la-un-miting-pentru-alegeri-libere-si-anti-ponta-13558813
13558813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.