Arabia Saudită va creşte producţia de petrol pentru a face faţă cererii globale

Autor: Mihai Draghici Postat la 11 iunie 2015 169 afişări

Arabia Saudită este pregătită să crească producţia de petrol în următoarele luni pentru a face faţă cererii în creştere la nivel mondial, afirmă un oficial din industrie citat de Reuters.

Ahmed Al-Subaey, directorul de marketing al companiei de stat saudite Aramco (SDABO.UL), a declarat că Arabia Saudită deja a iniţiat discuţii cu potenţiali clienţi din India care vor petrol suplimentar.

Arabia Saudită a crescut producţia în luna mai la nivelul de 10,3 milioane de barili pe zi, cea mai înaltă cotă de până acum, ca rezultat al cererii mondiale aflate în creştere.

"Avem cantităţi mari de petrol... Nu vor exista reduceri din partea Arabiei Saudite", a explicat Al-Subaey.

Arabia Saudită redusese producţia de petrol în perioadele de vară, în contextul creşterii cererii la nivel intern, din cauza temperaturilor ridicate.

"Dar avem suficiente rezerve şi avem producţie suficientă pentru a face faţă situaţiei. Ne vom adapta indiferent de situaţie. Dacă piaţa o cere, noi vom furniza petrol", a adăugat Al-Subaey.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARABIA SAUDITĂ,
PETROL,
PRODUCŢIE
/actualitate/arabia-saudita-va-creste-productia-de-petrol-pentru-a-face-fata-cererii-globale-14441813
14441813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.