Aproape 41% dintre companiile mici din Marea Britanie vor ieşirea din UE

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 17 septembrie 2015 145 afişări

Aproape 41% din comunitatea micilor afaceri din Marea Britanie vrea ieşirea ţării din Uniunea Europeană, întrucât consideră că apartenenţa la UE nu aduce beneficii companiilor, potrivit unui sondaj de opinie citat de Reuters.

Cercetarea realizată de Federaţia Micilor Afaceri (Federation of Small Businesses – FSB) arată că 47% dintre membrii intervievaţi vor rămânerea în Uniune, în timp ce 10,7% sunt indecişi.

Premierul David Cameron a promis să renegocieze legăturile Marii Britanii cu UE, iar apoi, până la sfârşitul lui 2017, să organizeze un referendum privind rămânerea sau nu în blocul comunitar.

Majoritatea analiştilor anticipează că votul va avea loc anul viitor.

Mulţi dintre cei care vor rămânerea în uniune, inclusiv şefii unora dintre cele mai mari companii britanice, au adus argumente economice, afirmând că apartenenţa la UE le dă acces la pieţe deschise şi milioane de consumatori.

Firmele mici se plâng însă mult mai mult de birocraţia cu care se confruntă din cauza UE, cum sunt reglementările referitoare la afaceri, sănătate şi siguranţă.

Potrivit FSB, numai 41% dintre cei intervievaţi se consideră informaţi în legătură cu votul, din punctul de vedere al afacerilor.

Membrii FSB care vor vota cel mai probabil în favoarea rămânerii în UE sunt cei care desfăşoară operaţiuni de export-import cu UE, cei care angajează personal din alte state UE, precum şi cei din Scoţia, Londra şi Irlanda de Nord.

Totodată, este mai probabil ca femeile să susţină în mai mare măsură rămânerea în UE decât bărbaţii.

Membrii FSB care vor ieşirea Marii Britanii din UE ar dori în schimb îmbunătăţirea relaţiilor comerciale cu restul lumii, dar şi cu UE şi statele membre.

La cercetare au participat 6.263 de membri ai federaţiei.

Două sondaje recente în rândul populaţiei britanice au arătat că numărul persoanelor care vor rămânerea în UE a scăzut, de când Guvernul a decis să modifice textul întrebării care va fi adesată votanţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAREA BRITANIE,
UE,
/actualitate/aproape-41-dintre-companiile-mici-din-marea-britanie-vor-iesirea-din-ue-14717959
14717959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.