Aproape 10% din angajaţii români au percepţia că sunt supracalificaţi pentru postul pe care îl ocupă

Postat la 18 septembrie 2016 226 afişări

Aproape 10% din angajaţii români au percepţia că sunt supracalificaţi pentru postul pe care îl ocupă, iar cei care cred că au mai multe abilităţi decât sunt necesare pentru jobul pe care îl au sunt absolvenţii de facultate, arată datele Eurostat, biroul de statistică al UE.

Aproape 10% din angajaţii români au percepţia că sunt supracalificaţi pentru postul pe care îl ocupă

La nivel european, aproape 20% din angajaţi se consideră supracalificaţi. Cele mai mari ponderi ale salariaţilor care cred că au mai multe abilităţi decât cele necesare la job se regăsesc în Spania (50,3%), Slovacia (42,5%), Cipru (39,6%), Bulgaria (31,4%) şi Portugalia (27,5%), iar cele mai mici sunt în Ungaria (8,6%), România (9,3%), Belgia (10,2%) şi Germania (10,4%).

„Tinerii cu studii superioare trebuie să pornească în carieră cu joburi sub nivelul pregătirii lor şi acumulează frustrări. Au terminat o facultate la Academia de Studii Economice şi se angajează la recepţie, răspund la telefoane într-un call center sau arhivează acte“, spune Raluca Peneş, HR coordinator în cadrul companiei de externalizare de servicii de HR Smartree România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
ocupare,
perceptie,
post,
romani,
abilitati,
facultate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.