Apple raportează vânzări mai slabe decât anticipau analiştii. Acţiunile au scăzut cu până la 9,1%

Postat la 28 ianuarie 2014 37 afişări

Apple a vândut în primul trimestru al anului fiscal, perioada octombrie-decembrie, un număr de smartphone-uri mai mic decât anticipau analiştii şi estimează venituri sub aşteptări pentru primele trei luni din acest an, rezultatele cauzând scăderea preţului acţiunilor pe bursă cu până la 9,1%.

Apple raportează vânzări mai slabe decât anticipau analiştii. Acţiunile au scăzut cu până la 9,1%

 Grupul a anunţat că a livrat 51 de milioane de smartphone-uri iPhone în primul trimestru al anului fiscal, în timp ce analiştii estimau 54,7 milioane de unităţi, potrivit Bloomberg. Chiar şi după ce a lansat în ianuarie iPhone prin intermediul celui mai mare operator telecom din lume, China Mobile, Apple a anunţat că se aşteaptă la venituri de 42-44 miliarde de dolari pentru trimestrul în curs, în timp ce analiştii aşteptau o prognoză de 46,1 miliarde de dolari.

Dacă Apple va raporta venituri mai mici decât 43,6 miliarde de dolari, rezultatul din ianuarie-martie anul trecut, va înregistra prima scădere trimestrială a veniturilor începând din 2003.

Veniturile şi profitul Apple pentru trimestrul octombrie-decembrie, primul al anului fiscal în curs, au depăşit, însă, aşteptările analiştilor. Câştigul grupului american a stagnat faţă de anul trecut la 13,1 miliarde de dolari, 14, 5 dolari pe acţiune, în timp ce veniturile au avansat cu 5,7%, la 57,6 miliarde de dolari. Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau profit pe acţiune de 14,07 dolari şi venituri de 57,5 miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/apple-raporteaza-vanzari-mai-slabe-decat-anticipau-analistii-actiunile-au-scazut-cu-pana-la-9-1-11979250
11979250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.