Antreprenorul care s-a născut pe marginea drumului, iar acum conduce o afacere de 200 de milioane de lire sterline

Postat la 19 august 2015 6370 afişări

Antreprenorul care s-a născut pe marginea drumului, iar acum conduce o afacere de 200 de milioane de lire sterline

Omul de afaceri britanic, Alfie Best, s-a născut într-o familie de origine romă din Leicester. A renunţat la şcoală la 12 ani, la 16 ani şi-a lansat prima afacere, iar acum conduce un business cu o valoare  estimată de 200 de milioane de lire sterline, scrie Daily Mail.

Prima afacere a constat din închirierea dubelor, dar lucrurile nu au mers prea bine pentru că în anii 90 Marea Britanie a intrat în recesiune. "Am învăţat să vând de la tatăl meu, pe vremea când îl ajutam cu vânzările din uşă în uşă", a spus Alfie Best. La doar patru ani după lansarea afacerii aproape a pierdut totul. Şi-a închiriat casa, a făcut alte împrumuturi la bancă şi a dormit în maşină timp de trei luni. Nu a rezistat şi a realizat că are nevoie de un job. A obţinut un job entry level la un magazin de telefoane. Peste doar trei luni, Best şi-a lansat propriul business cu telefoane mobile, iar în 18 luni avea deja 13 magazine în Londra.

Mai târziu, Best şi-a vândut afacerea şi s-a îndreptat spre proprietăţile comerciale, iar acum deţine 80 de acri de unităţi industriale răspândite prin ţară. La sfatul soţiei lui, Best a intrat in businessul cu parcuri rezidenţiale. În momentul de faţă are 42 de asemenea parcuri în Marea Britanie.

Alfie Best trăieşte pe un domeniu ce valorează 12 milioane de lire sterline. Averea lui mai include un apartament în Mayfair, o casă în Hampstead, o fermă în Potters Bar şi numeroase maşini: un Rolls Royce decapotabil, două Porsche, un Ferrari California T decapotabil, un M4 BMW, un Mercedes CLS şi un Golf.

Anul trecut, a luat cina la Rare Cow Steak House, iar mâncarea i-a plăcut atât de mult încât a cumpărat întregul lanţ de restaurante.

"Niciodată nu cheltuiesc mai mult decât imi permit. Tot ceea ce cumpăr e pentru vânzare, de la maşini la casele mele. Cunosc valoarea fiecărui obiect", a spus el.

Succesul nu a venit uşor. Best susţine că muncea 16 ore pe zi şi că e tot timpul cu gândul la afacere, chiar şi când e în vacanţă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/antreprenorul-care-s-a-nascut-pe-marginea-drumului-iar-acum-conduce-o-afacere-de-200-de-milioane-de-lire-sterline-14680461
14680461
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.