Antivirus românesc, în fruntea industriei de securitate la testele internaţionale

Autor: Ioana Matei Postat la 01 august 2013 74 afişări

Bitdefender, liderul pieţei româneşti de soluţii antivirus, a obţinut cel mai mare punctaj în cele mai recente sesiuni de evaluare derulate de organizaţiile internaţionale de testare AV-Test şi AV-Comparatives.

Antivirus românesc, în fruntea industriei de securitate la testele internaţionale

Institutul german independent de testare AV-TEST a clasat Bitdefender Internet Security 2013 pe prima poziţie în topul celor mai performante soft-uri de  securitate pentru PC, în runda desfăşurată în perioada mai-iunie, cu 17,5 puncte obţinute din maximum de 18 posibile.

Următorul clasat a cumulat 16,5 puncte, iar în sesiunea de testare au fost incluse 26 de soluţii antivirus.

De asemenea, potrivit testului realizat de institutul austriac de evaluare AV-Comparatives în perioada martie-iunie, Bitdefender Internet Security 2013 a obţinut o rată de protecţie de 99,9%, cel mai bun punctaj din această rundă. În cele patru luni de evaluare au fost testate 19 produse, în condiţii asemănătoare celor din realitate şi s-au folosit 1972 de cazuri de testare.

’’Cele mai recente rapoarte de securitate arată că ameninţările informatice cresc în complexitate, devin din ce în ce mai ingenioase şi se schimbă constant în încercarea de a escroca cât mai mulţi utilizatori de dispozitive electronice. În acest context, o soluţie de securitate informatică performantă este esenţială pentru siguranţa conturilor bancare sau a datelor personale ale utilizatorilor. Iar rezultatele publicate în ultima săptămână de AV-TEST şi AV-Comparatives reconfirmă performanţele Bitdefender şi recunosc efortul constant al unei echipe cu experienţă extinsă în industria de securitate globală’’, a declarat Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Bitdefender s-a clasat constant pe primul loc în evaluările independente realizate la nivel internaţional în ultimii trei ani, iar la începutul acestui an a primit distincţia Produsul Anului acordată de AV-Comparatives.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
antivirus,
securitate,
industrie,
bitdefender,
test
/actualitate/antivirus-romanesc-in-fruntea-industriei-de-securitate-la-testele-internationale-11189943
11189943
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.