ANRE a amendat GDF Suez Energy România cu 200.000 lei pentru că factura şi consumul estimat în avans

Autor: Raluca Ghinea Postat la 19 octombrie 2015 171 afişări

ANRE a amendat cu 200.000 lei compania GDF Suez Energy România în urma unor controale, constatând că furnizorul de gaze trimitea consumatorilor trei facturi simultan, dintre care două pentru consumul estimat în avans pentru lunile următoare, şi a impus anularea acestei practici.

"Ca urmare a petiţiilor înregistrate la ANRE cu privire la modalitatea de facturare a serviciului de furnizare reglementată a gazelor naturale realizată de operatorul economic GDF Suez Energy România pentru clienţii finali de tip B1, ANRE a efectuat o acţiune de control de tip verificare la această companie. În urma acţiunii de control, ANRE a constatat că, pentru o parte din clienţii finali de tip B1, furnizorul de gaze naturale a implementat un proiect nou intitulat Transmitere 3 facturi simultan, adus la cunoştinţa ANRE, dar care nu a fost aprobat/avizat de autoritate", se arată într-un comunicat al reglementatorului pieţei.

Autoritatea a constatat că furnizorul nu a respectat obligaţia legală de a factura lunar contravaloarea serviciului de furnizare reglementată a gazelor naturale, pentru locurile de consum, selectate prin sondaj de echipa de control.

Totodată, nu a respectat obligaţia legală de a utiliza valori ale puterii calorifice superioare (PCS) reale, transmise de către operatorul de distribuţie a gazelor naturale, la facturarea consumului de gaze naturale, pentru locurile de consum. Astfel, furnizorul a utilizat ca valori ale puterilor calorifice superioare a gazelor naturale (PCS), la emiterea facturilor estimate corespunzătoare celor două perioade de consum lunare estimate, aceeaşi valoare a puterii calorifice superioare aferentă perioadei de regularizare pentru cele trei luni anterioare, corespunzătoare facturii curente.

ANRE precizează că GDF Suez a achitat deja amenda.

Ca atare, compania va factura lunar contravaloarea serviciului de furnizare reglementată a gazelor naturale, în conformitate cu prevederile reglementărilor şi nu va mai trimite trei facturi simultan.

GDF Suez furnizează gaze pentru consumatorii casnici din partea sudică a ţării, având 1,4 milioane de clienţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANRE,
GDF SUEZ,
AMENDĂ
/actualitate/anre-a-amendat-gdf-suez-energy-romania-cu-200-000-lei-pentru-ca-factura-si-consumul-estimat-in-avans-14854076
14854076
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.