ANM: Avertizare de ninsori, vânt şi polei, până miercuri în aproape toată ţara

Autor: Laura Buciu Postat la 19 ianuarie 2021 93 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare care vizează fenomene precum ninsoare, vânt şi depunere de polei în Maramureş, zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali.

ANM: Avertizare de ninsori, vânt şi polei, până miercuri în aproape toată ţara

Atenţionarea ANM a intrat în vigoare la ora 11.00.

În regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureş, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În vestul ţării, începând din noaptea de marţi spre miercuri, treptat precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50...70 km/h, iar pe crestele înalte, 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40...50 km/h.

În după-amiaza zilei de marţi (19 ianuarie), vremea se va menţine deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri, precum şi în dimineaţa zilei de miercuri, pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a – 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei şi în Muntenia.

Atenţionarea meteorologică este în vigoare până miercuri la ora 12.00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anm,
ninsoare,
vânt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.