Angajaţii neatenţi, victime ale furtului de informaţii

Autor: Ioana Matei Postat la 30 august 2013 120 afişări

Greşelile angajaţilor se numără printre principalele cauze ale breşelor de securitate, care pot duce la scurgeri de informaţii confidenţiale ale companiei, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de B2B International, în parteneriat cu Kaspersky Lab, în 2013.

Angajaţii neatenţi, victime ale furtului de informaţii

Deşi vulnerabilităţile din programele folosite în mod obşnuit de angajaţi în activităţile lor zilnice se regăsesc printre principalele cauze ale incidentelor de securitate IT (39% dintre companii raportând această problemă), numărul mare de diverse tipuri de incidente care au loc din cauza erorilor angajaţilor este la fel de mare. Patru din cinci tipuri de incidente de securitate IT care au avut loc în cadrul companiilor au fost legate de greşeli ale angajaţilor.

Aproximativ 32% dintre respondenţi au declarat că s-au confruntat cu scurgeri de informaţii cauzate de erori ale angajaţilor. Un procent  mai redus - 30% dintre companii - au înregistrat incidente care implicau pierderea sau furtul dispozitivelor mobile din cauza neglijenţei angajaţilor. Au existat şi numeroase situaţii în care angajaţii au fost cei care au declanşat intenţionat scurgerile de informaţii, au declarat 19% dintre companiile participante la studiu. Incidentele care au avut drept cauză folosirea incorectă a dispozitivelor mobile (prin intermediul clienţilor de e-mail sau a mesajelor text) au avut loc în 18% dintre companiile respondente.

În acelaşi timp, aproximativ 7% dintre cei intervievaţi au declarat că acţiunile angajaţilor au fost cauza scurgerilor de informaţii confidenţiale foarte importante legate de operaţiunile companiilor. Cel mai adesea, scurgerile de informaţii delicate cauzate de angajaţi au avut loc odată cu pierderea sau furtul dispozitivelor mobile – 9% dintre respondenţi au raportat acest tip de incidente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
furt,
informare,
victime,
companii,
securitate
/actualitate/angajatii-neatenti-victime-ale-furtului-de-informatii-11283511
11283511
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.