Anchetatorii ruşi verifică mai mulţi suspecţi în cazul asasinării celui mai mare opozant al lui Putin

Autor: Ioana Bojan Postat la 04 martie 2015 40 afişări

Anchetatorii care lucrează la cazul asasinării opozantului rus Boris Nemţov verifică mai mulţi suspecţi, a anunţat directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, citat de Russia Today în pagina electronică.

"Întotdeauna avem" suspecţi, a declarat miercuri Bortnikov.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, care a ocupat posturi guvernamentale importante în timpul preşedintelui Boris Elţîn şi a devenit ulterior lider al opoziţiei, a fost împuşcat mortal vineri noaptea, în centrul Moscovei.

Potrivit Comitetului rus de anchetă, asasinarea politicianului ar putea fi o încercare de destabilizare a situaţiei politice din Rusia.

Anchetatorii iau în calcul posibilitatea ca asasinatul să aibă legătură cu ameninţările primite de Nemţov pentru poziţia adoptată faţă de atacul terorist de la redacţia revistei franceze Charlie Hebdo, sau cu conflictul din Ucraina. Afacerile politicianului sau un atac legat de viaţa sa privată sunt de asemenea luate în considerare.

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis că autorităţile vor face totul pentru a-i pedepsi pe cei responsabili de organizarea crimei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
NEMŢOV,
ANCHETĂ
/actualitate/anchetatorii-rusi-verifica-mai-multi-suspecti-in-cazul-asasinarii-celui-mai-mare-opozant-al-lui-putin-13929778
13929778
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.