Analizele au confirmat: Copiii din Franta, intoxicati cu E.coli dupa ce au mancat hamburgeri

Postat la 21 iunie 2011 25 afişări

Intoxicatia cu bacteria E.coli a unor copii, in nordul Frantei, a fost provocata de hamburgerii congelati fabricati de societatea SEB, potrivit rezultatelor analizelor anuntate luni de ministerele Alimentatiei si Sanatatii.

"Tulpinile de virus descoperite la analizele efectuate asupra copiilor au fost izolate si in analizele esantioanelor de hamburgeri, intre care se afla tulpina E.coli O157", anunta cele doua ministere.

Ca masura de precautie, societatea SEB a procedat deja la retragerea lotului incriminat si loturilor precedent si urmator.Aceste analize confirma, de asemenea, ca bacteria respectiva, E.coli O157, este diferita de tulpina bacteriana O104:H4, care a cauzat moartea a 39 de persoane in Europa, dintre care 38 in Germania.

Potrivit ministerelor, opt copii au fost internati la CHU, in Lille, cu cazuri de sindrom hemolitic si uremic (SHU), iar "sase sunt spitalizati, in continuare".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
Franta,
hamburgeri,
E.coli
/actualitate/analizele-au-confirmat-copiii-din-franta-intoxicati-cu-e-coli-dupa-ce-au-mancat-hamburgeri-8367375
8367375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.