Analiza preţurilor . România, ţară săracă şi scumpă

Postat la 15 decembrie 2016 298 afişări

Analiza preţurilor . România, ţară săracă şi scumpă

ANALIZA PREŢURILOR Deşi românii au cea mai mică putere de cumpărare din UE, România este o ţară mai scumpă decât Spania şi Ungaria în privinţa articolelor de îmbrăcăminte, mai scumpă decât Cehia, Polonia şi Slovacia în privinţa electrocasnicelor, scrie cursdeguvernare.ro.

ANALIZA PREŢURILOR Alimentele sunt mai ieftine în Polonia decât în România, dar sunt mai scumpe, paradoxal, în Bulgaria, potrivit unei statistici Eurostat legate de preţurile din UE.

Tonul preţurilor la nivel continental este dat de locomotiva economică a Uniunii, Germania, în pofida preţurilor ridicate la energie pe care trebuie să le suporte cetăţenii săi pentru a susţine competitivitatea economiei sale.

Cu un nivel de trai mai scăzut, Italia vine să confirme şi să determine în mare măsură nivelul de referinţă al preţurilor în UE. De reţinut pentru noi, aceste ţări sunt şi principalii parteneri ai României în comerţul exterior.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.