Amnesty International cere Ungariei să aplice proceduri corecte imigranţilor ilegali

Autor: Ioana Bojan Postat la 08 iulie 2015 69 afişări

Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International a cerut Ungariei să aplice proceduri "corecte şi eficiente" imigranţilor ilegali care ajung la graniţele sale.

Aproape toţi imigranţii care ajung în Ungaria din Grecia via Macedonia şi Serbia au afirmat că sunt supuşi abuzurilor sau altor practici ilegale, a afirmat Amnesty International într-un raport prezentat marţi la Budapesta.

Amnesty le cere autorităţilor ungare să evalueze de la caz la caz cererile de azil, să ofere dreptul la recurs şi să ofere protecţie împotriva abuzurilor, a declarat într-o conferinţă de presă Todor Gardos, manager de campanie al Amnesty pentru Balcani. În plus, autorităţile au trebui să recurgă la detenţie doar în ultimă instanţă.

"Aceşti oameni sunt nevoiţi să plece în aceste călătorii şi ceea ce îi atrage în Ungaria este că cererile lor de azil sunt procesate mai rapid şi au şanse mai mari de a primi protecţie decât în Serbia sau Macedonia", a precizat Gardos.

Marta Pardavi, copreşedintele Comisiei Helsinki din Ungaria, a afirmat că legislaţia privind azilul adoptată luni de Ungaria înseamnă că după jumătatea lunii august cererile de azil vor fi respinse automat şi solicitanţii vor fi retrimişi în Serbia.

Este clar, din declaraţiile martorilor, că Serbia, Macedonia şi Grecia nu pot fi considerate ţări sigure pentru că prevederile lor privind refugiaţii sunt neadecvate, a precizat Pardavi.

Potrivit noului sistem ungar, refugiaţii vor avea la dispoziţie doar trei zile pentru a lansa un apel, iar tribunalele trebuie să dea o decizie în termen de opt zile, ceea ce înseamnă că solicitanţii de azil probabil nu vor obţine o audiere, a adăugat ea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
AMNESTY,
IMIGRANŢI
/actualitate/amnesty-international-cere-ungariei-sa-aplice-proceduri-corecte-imigrantilor-ilegali-14560921
14560921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.