America deschide în scădere. China îşi devalorizează moneda ca să stopeze prăbuşirea pieţei financiare

Postat la 07 ianuarie 2016 311 afişări

America deschide în scădere. China îşi devalorizează moneda ca să stopeze prăbuşirea pieţei financiare

Măcelul de pe burse a ajuns şi în Statele Unite. Indicele bursier Dow a scăzut cu 300 de puncte, în condiţiile în care tumultul din pieţele globale de la începutul anului a atins joi apogeul pe bursele din jurul lumii, în special pe cea chineză, unde acţiunile s-au prăbuşit spectaculos cu 7%.

Noul an a început extrem de prost pentru Wall Street, care are cel mai prost start din 2008 încoace. Iar China este epicentrul dezastrului. Căderea liberă a stock-urilor chineze de la începutul şedinţei de tranzacţionare a produs o oprire totală a pieţei bursiere la numai 30 de minute de la start, intrând în istorie ca cea mai scurtă zi pe bursă. 

Indicele S&P 500 de a semenea a scăzut în SUA cu 1,5%, iar Nasdaq composite cu 1,8%.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/america-deschide-in-scadere-china-isi-devalorizeaza-moneda-ca-sa-stopeze-prabusirea-pietei-financiare-14958483
14958483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.