Amazon deschide primul magazin fizic. Vezi cum arată

Postat la 03 noiembrie 2015 383 afişări

Amazon va deschide primul magazin fizic în Seattle. Amazon Books va fi prima librărie a companiei de la înfiinţarea Amazon. În librărie se vor vinde cărţi, dar şi produse Amazon precum Kindle, Echo sau Fire Tv, scrie Business Insider.

Compania va utiliza feedback-ul dat de utilizatori (notele) pentru a putea selecta ce cărţi vor pune pe rafturi. "Vrem să utilizăm datele pe care le-am străns pentru a realiza o librărie pe placul clienţilor", a declarat Jennifer Cast, vicepreşedinte Amazon Books, potrivit Seattle Times. Fiecare carte în parte va fi însoţită de o plancartă mică ce va conţine o recezie scurtă şi nota dată de clienţi.

Şi aranjarea cărţilor va fi făcută altfel. Cărţile vor fi expuse cu faţa astfel se vor vede imediat coperţile. Astfel cărţile vor ocupa mai mult spaţiu, dar se vor vedea mai uşor.

O mişcare cumva împotriva curentului din partea Amazon, dar potrivit unor date adunate de The Guardian, vânzările de cărţi fizice au avut de căştigat în 2015.

Multinaţionala cu sediul în Seattle, SUA, a fost fondată de Jeffrey P. Bezos şi a început ca un magazin online exclusiv pentru cărţi. Compania şi-a diversificat rapid oferta şi vinde în prezent de la mâncare sau jucării până la servicii de cloud computing.

A pus bazele companiei în propriul garaj din Bellevue, Washington, după ce a renunţat la postul de vicepreşedinte al firmei D.E. Shaw, unde identificase potenţialul companiilor din online. A hotărât că cea mai bună afacere pe internet ar fi vânzarea de cărţi, iar speculaţia lui s-a adeverit după primele două luni de funcţionare a magazinului online, când Amazon vindea în toate cele 50 de state ale SUA şi în alte 45 de ţări. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/amazon-deschide-primul-magazin-fizic-vezi-cum-arata-14872293
14872293
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.