Ali Khamenei refuză accesul marilor puteri la instalaţii militare şi cercetători în domeniul nuclear

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 21 mai 2015 98 afişări

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a anunţat că nu va permite marilor puteri să inspecteze instalaţiile militare şi nici să stea de vorbă cu cercetători iranieni în domeniul nuclear sau în alte domenii sensibile, relatează Euronews.

Cu cât Republica islamică va da dovadă de mai multă îngăduinţă, cu atât mai insistenţi vor deveni americanii şi aliaţii lor, le-a spus Khamenei comandanţilor militari iranieni.

"Nu vom permite nicio inspecţie a vreunei instalaţii militare iraniene de către străini", a subliniat ayatollahul.

El a adăugat că marile puteri vor să-i "interogheze" pe cercetătorii iranieni.

"Nu vom permite nici cel mai mic ultraj la adresa discreţiei cercetătorilor noştri (din domeniul) nuclear sau cercetătorilor noştri care lucrează în orice alt domeniul sensibil", a subliniat el.

Teheranul şi şase mari puteri au lansat o nouă rundă de negocieri la Viena, vizând să ajungă la un acord final cu privire la controversatul program nuclear iranian.

Calendarul anulării sancţiunilor şi viitorul cerecetării şi dezvoltării atomice iraniene sunt, în continuare, principalele puncte de fricţiune între cele două părţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IRAN,
KHAMENEI,
NUCLEAR
/actualitate/ali-khamenei-refuza-accesul-marilor-puteri-la-instalatii-militare-si-cercetatori-in-domeniul-nuclear-14307790
14307790
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.