Alegerile prezidenţiale din Franţa: Hollande rămâne pe primul loc în ultimul sondaj. Cât ar obţine Sarkozy în primul tur de scrutin

Postat la 20 aprilie 2012 9 afişări

Candidatul socialist François Hollande rămâne pe primul loc în intenţiile de vot la primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, cu 28 la sută, devansându-l pe preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy, care obţine 25 la sută, potrivit unui sondaj CSA publicat joi.

În cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul socialist este creditat cu 57 la sută din voturi (cu un punct mai puţin decât într-un sondaj precedent al CSA), faţă de 43 la sută (un punct în plus) pentru Sarkozy. Aceste evoluţii sunt calculate în raport cu ancheta aceluiaşi institut efectuată cu 48 de ore mai devreme, la 16 şi 17 aprilie. În urma acestora se află candidatul extremei drepte Marine Le Pen şi cel al stângii radicale Jean-Luc Mélenchon, amândoi în scădere uşoară, cu 16 la sută (cu un punct mai puţin), respectiv, 14,05 la sută (cu 0,5 puncte mai puţin). Pe poziţia a cincea se află candidatul de centrul François Bayrou, care a înregistrat un uşor progres de 0,5 puncte, ajungând la 10,5 la sută.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
alegeri,
Hollande,
Sarkozy
/actualitate/alegerile-prezidentiale-din-franta-hollande-ramane-pe-primul-loc-in-ultimul-sondaj-cat-ar-obtine-sarkozy-in-primul-tur-de-scrutin-9549541
9549541
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.