ALEGERI SUA. Dezvăluirile cu impact major din emailurile lui Hillary Clinton obţinute de WikiLeaks

Postat la 07 noiembrie 2016 88 afişări

Organizaţia pentru transparenţă WikiLeaks prezintă o listă cu cele mai importante informaţii conţinute în emailurile echipei de campanie a lui Hillary Clinton, în contextul în care candidatul democrat este acuzat că a utilizat un server privat în calitatea de secretar de Stat al SUA.

ALEGERI SUA. Dezvăluirile cu impact major din emailurile lui Hillary Clinton obţinute de WikiLeaks

Scandalul emailurilor a izbucnit în martie 2015, când s-a dezvăluit că Hillary Clinton a folosit doar un server privat în timp ce era secretar de Stat, în locul unui cont guvernamental, situaţie care i-ar fi permis să evite monitorizarea comunicaţiilor oficiale. Retroactiv, Departamentul de Stat a stabilit că mii de emaluri aveau caracter de informaţii clasificate.

WikiLeaks a întocmit o listă cu cele mai importante 100 de informaţii depistate în emailurile lui Hillary Clinton. Sunt prezentate primele cinci informaţii de impact.

1. "Preşedintele Barack Obama a minţit: ştia că Hillary Clinton folosea un server privat şi îi scria cu un pseudonim, aceasta fiind o tentativă intenţionată de a o acoperi şi de a distruge dovezi".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.