ALEGERI R. MOLDOVA Unde pot vota în România cetăţenii moldoveni

Postat la 30 noiembrie 2014 103 afişări

Pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie din Republica Moldova au fost constituite 2.066 de secţii de votare, dintre care 95 peste hotare, a decis Comisia Electorală Centrală de la Chişinău.

ALEGERI R. MOLDOVA Unde pot vota în România cetăţenii moldoveni

Din cele 95 de secţii din afara ţării, cele mai multe, 25, funcţionează în Italia, iar 11 în România, şase în SUA, câte cinci în Federaţia Rusă şi Portugalia şi câte patru în Franţa şi Spania.

Comisia Electorală Centrală a adoptat o procedură simplificată pentru cetăţenii moldoveni din diaspora, care la alegerile parlamentare din 30 noiembrie vor semna pentru abţinerea de la vot multiplu direct în listele electorale. Conform Comisiei Electorale Centrale, listele electorale de bază şi cele suplimentare pentru secţiile de votare din afara ţării vor fi completate cu o rubrică nouă care va avea următorul conţinut "Semnez, conform art.53 alin (31) din Codul electoral şi declar pe propria răspundere că mă voi abţine de la votarea multiplă".

În România există trei noi secţii de votare, după ce la alegerile parlamentare din urmă cu patru ani, din 29 noiembrie 2010, au funcţionat secţii la sediul Ambasadei din Bucureşti, la misiunea consulară din Bucureşti, la Consulatul din Iaşi, la Constanţa, Braşov, Timişoara, Galaţi şi Cluj Napoca. Cele trei noi secţii de votare au fost înfiinţate la Suceava, Bacău şi Iaşi.

Cetăţenii R. Moldova pot să-şi exercite dreptul la vot până la ora 21 la una din următoarele secţii de votare de pe teritoriul României:

Bucureşti – sediul Ambasadei, Aleea Alexandru nr. 40, sector 1

Bucureşti – sediul Consulatului, Str. Emanuel Porumbaru nr. 89, sector 1

Bacău – Universitatea „Vasile Alecsandri”, str. Calea Mărăşeşti 158

Braşov – Casa de Cultură a Studenţilor, str. Memorandumului nr. 39

Constanţa – Universitatea ”Ovidius”, bl. Mamaia nr. 124

Cluj-Napoca – Casa de Cultură a Studenţilor, Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3

Galaţi – Universitatea „Dunărea de Jos”, str. Domnească nr. 47

Iaşi – Consulatul General al Republicii Moldova, str. Aleea Grigore Ghica Vodă nr. 60A

Iaşi – Şcoala Gheorghe Asachi, Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt 64

Suceava – Universitatea “Stefan cel Mare”, Str. Universităţii 13

Timişoara – Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu, str. Cluj nr. 12.

Conform unei decizii adoptate în această săptămână de Guvern, elevii şi studenţii, cetăţeni moldoveni, care studiază în România şi au drept de vot pot beneficia de o călătorie dus-întors gratuită cu trenurile InterRegio - clasa a doua către şi dinspre Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău şi Suceava, oraşe în care sunt deschise secţii de votare pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova.

Elevii şi studenţii care aleg să beneficieze de această facilitate trebuie să prezinte la casele de bilete din staţii şi agenţii de voiaj actul de identitate, care să ateste calitatea de cetăţean al Republicii Moldova, şi carnetul de elev/student. Facilitatea este acordată doar în zilele de 29 şi 30 noiembrie 2014, iar biletele eliberate vor fi obligatoriu nominale şi dus-întors.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/alegeri-r-moldova-unde-pot-vota-in-romania-cetatenii-moldoveni-13674697
13674697
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.