Alegeri parlamentare anticipate în Egipt, primele de la îndepărtarea lui Morsi de la putere

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 01 septembrie 2015 47 afişări

Alegeri parlamentare anticipate urmează să aibă loc la jumătatea lui octombrie şi la sfârşitul lui noiembrie, a anunţat Comisia Electorală Centrală, relatează DPA în pagina electronică.

Scrutinul urmează să se desfăşoare în două faze, şi anume în perioada 17-19 octombrie şi în perioada 21-23 noiembrie, potrivit Comisiei, citate de ziarul Al-Ahram.

Este vorba despre primele alegeri care urmează să fie organizate după îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte islamist Mohammed Morsi, în iulie 2013. Fostul comandant al armatei Abdel Fattah el-Sisi se află la putere, fără un Parlament, din iunie 2014.

Asociaţii pentru apărarea drepturilor omului au acuzat Egiptul de un declin în respectarea drepturilor omului de când Morsi, primul preşedinte ales din istoria ţării, a fost demis din funcţie de către armată, în urma unor proteste în masă care au avut loc la un an de când acesta se afla la putere.

Guvernul de la Cairo dă asigurări că este angajat într-un proces de restaurare a democraţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EGIPT,
ALEGERI,
PARLAMENT
/actualitate/alegeri-parlamentare-anticipate-in-egipt-primele-de-la-indepartarea-lui-morsi-de-la-putere-14695546
14695546
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.