CRIZA IMIGRANŢILOR: Aproximativ 200 de imigranţi şi cinci traficanţi descoperiţi de autorităţile austriece la frontieră

Autor: Roxana Maciuca Postat la 31 august 2015 33 afişări

Circa 200 de imigranţi şi cinci traficanţi au fost descoperiţi de autorităţile austriece la frontiera cu Ungaria, în cursul nopţii de dumincă spre luni, potrivit unui oficial austriac din Ministerul de Interne, informează site-ul publicaţiei The Irish Times.

În cadrul operaţiunilor de intensificare a controalelor la frontiera cu Ungaria, autorităţile austriece au descoperit 200 de imigranţi şi au arestat cinci traficanţi care îi transportau, încercând să-i treacă graniţa ilegal.

Anunţul a fost făcut luni de Konrad Kogler, directorul general al departamentului de Securitate Publică din cadrul Ministerul de Interne, în cadrul unei conferinţe de presă.

"În orele de când am implementat aceste măsuri pe care le-am agreat cu Germania, Ungaria şi Slovacia, am reuşit să scoatem mai mult de 200 de persoane din astfel de maşini şi am reuşit să reţinem cinci traficanţi", a declarat Kogler.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, ministrul de Interne, Johanna Mikl-Leitner, a declarat că intensificarea controalelor la frontierele ţării este o măsură legală. "Nu încălcăm normele zonei Schengen", a precizat ea.

"Vom efectua controale pentru o perioadă nedeterminată, la toate punctele importante de trecere a frontierei din regiunea estică, verificând toate vehiculele care ar putea avea ascunzători pentru persoane transportate ilegal", a declarat pentru postul de radio ORF Mikl-Leitner.

Autorităţile austriece au impus controale mai stricte, duminică, după ce 71 de cadavre ale unor refugiaţi au fost descoperite, joi, într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria, în apropierea frontierei cu Ungaria. O coadă de autovehicule de 20 de kilometri s-a format luni pe autostrada M1 din Ungaria, care duce spre frontiera austriacă, din cauza controalelor impuse de Austria pentru a combate traficul de persoane.

Autostrada M1 şi un drum principal din apropiere sunt blocate din cauza controalelor care vizează autovehiculele ce ar putea transporta imigranţi clandestini, a informat autoritatea ungară pentru drumuri Magyar Kozut, citată de agenţia MTI.

Doar în luna iulie, circa 107.500 de imigranţi - un număr record - au pătruns pe teritoriile statelor membre UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AUSTRIA,
MIGRARE,
/actualitate/criza-imigrantilor-aproximativ-200-de-imigranti-si-cinci-traficanti-descoperiti-de-autoritatile-austriece-la-frontiera-14694831
14694831
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.