ALEGERI în Turcia: Reluarea scrutinului din Istanbul, un test pentru Erdogan şi democraţia din ţară

Autor: Mircea Olteanu Postat la 23 iunie 2019 75 afişări

Peste 10 milioane de locuitori din Istanbul sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a alege primarul oraşului, după ce partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a obţinut anularea scrutinului din martie câştigat de candidatul opoziţiei, informează agenţia de ştiri Reuters.

La alegerile locale din 31 martie, Partidul Dreptate şi Dezvoltare (AKP), formaţiune condusă de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a suferit câteva înfrângeri usturătoare, pierzând controlul asupra mai multor oraşe majore, inclusiv capitala ţării, Ankara.

Ekrem Imamoglu, candidatul opoziţiei, a obţinut victoria şi la Istanbul, cel mai mare oraş al ţării. Erodgan a fost primar al Istanbului timp de mai mulţi ani, înainte de a ajunge premier şi apoi preşedinte.

Totuşi, în urma contestaţiilor depuse de AKP, Înalta Comisie Electorală din Turcia a decis să anuleze votul, citând nereguli. Opoziţia a catalogat decizia drept o "lovitură de stat" împotriva democraţiei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
ALEGERI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.