Alegeri în Grecia: niciun partid nu va obţine majoritatea în cadrul alegerilor de duminică

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 18 septembrie 2015 69 afişări

Alegeri în Grecia: niciun partid nu va obţine majoritatea în cadrul alegerilor de duminică

Alexis Tsipras, fostul prim-ministru al Greciei şi liderul partidului radical Syriza, a contestat estimările prezentate de mai multe sondaje de opinie, spunând că formaţiunea sa este susţinută de un grup important de votanţi ce nu se regăsesc în eşantion.

Sondajele de opinie arată că Syriza şi Noua Democraţie, partid condus de Vangelis Meimarakis, vor obţine rezultate apropiate dar nu vor avea numărul de voturi necesare pentru a avea control în Parlament.

Câştigătorii alegerilor de duminică vor trebui să supravegheze implementarea măsurilor economice acceptate odată cu noul acord de bailout, în valoare de 86 de miliarde de euro, semnat în luna august. Printre aceste măsuri se află şi recapitalizarea băncilor, un aspect extrem de important în perioada următoare.

"Întrebarea este foarte clară: ar trebui să ascultăm în continuare promisiuni false sau ar trebui să mergem înainte într-un mod responsabil, având un plan?", a spus Meimarakis în cadrul ultimei dezbateri electorale înainte de alegeri. "Este timpul să terminăm cu incompetenţa. Experimentul Syriza se încheie duminică", a adăugat liderul conservatorilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/alegeri-in-grecia-niciun-partid-nu-va-obtine-majoritatea-in-cadrul-alegerilor-de-duminica-14722734
14722734
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.