ALDE consideră că Legea offshore trebuie să se conformeze legii petrolului

Postat la 27 septembrie 2018 53 afişări

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat joi că dezbaterile pe Legea offshore au fost amânate, pentru că partidul a venit cu amendamente noi, care clarifică perioada în care prevederile fiscale rămân neschimbate, susţinând că proiectul trebuie să se conformeze legii petrolului.

ALDE consideră că Legea offshore trebuie să se conformeze legii petrolului

„Avem două chestiuni pe care le-am ridicat în şedinţa Comisiei reunite de Buget, finanţe şi industrie, motiv pentru care s-a şi amânat dezbaterea. Aceste două chestiuni se refereau la clarificarea perioadei în care prevederile fiscale rămân neschimbate şi plafonul de preductibilitate fiscală. ALDE consideră că legea trebuie să se conformeze legii petrolului, perioada de 30 de ani se poate prelungii o singură dată pe o perioadă de 15 ani şi nu cum e în varianta din Senat prelungiri multiple. Evaluările noastre arată că în această formulă statul român câştigă mai mult de jumătate din ceea ce se obţine câştig. Aş vrea să înlătur suspiciunile că această lege dezavantajează statul român”, a afirmat vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, la finalul Biroului Politic al partidului care a avut loc joi la Parlament.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.