Alcoolul care nu va provoca mahmureală ar putea intra pe piaţă mai repede decât ne-am imagina

Postat la 28 septembrie 2016 242 afişări

Alcoolul care nu va provoca mahmureală ar putea intra pe piaţă mai repede decât ne-am imagina

Noua băutură se numeşte "alcosynth" şi va avea aceleaşi efecte pozitive ca alcoolul normal, eliminând efectele negative precum durerile de cap, ameţeală şi mahmureala de a doua zi, scrie The Independent.

Această nouă băutură creată sintetic de către profesorul David Nutt le-ar putea permite oamenilor să se bucure de câteva pahare de alcool fără durerile de cap de a doua zi. Profesorul, alături de un partener cu experinţă în industria farmaceutică, a dezvoltat peste 90 de variante de alcool sintetic până a ajuns la două variante care până în 2050 ar putea înlocui băuturile obişnuite, crede el.

"Băutura va fi pe raft alături de scotch, gin sau whiskey. Va putea fi folosit în cocktail-uri şi vei experimenta plăcerea de a bea alcool fără să-ţi strici ficatul sau inima", a declarat Nutt pentru The Independent. Substanţa acţionează asupra creierului într-un mod similar ca alcoolul şi nu este toxică, potrivit creatorului. "Ştim foarte multe despre efectele alcoolului asupra creierului şi noi credem că le putem replica, fără efectele negative", a mai spus el.

Acesta a mai spus că producătorii tradiţionali ştiu despre existenţa alcoolului sintetic, dar nu vor să-l utilizeze deoarece fac prea mulţi bani din vânzarea băuturilor tradiţionale.

Efectele noi băuturi ţin în jur de 4-5 ore.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.