Al-Qaida în Yemen a difuzat o înregistrare video cu un ostatic american, ameninţând că îl execută

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 04 decembrie 2014 27 afişări

Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA) ameninţă, într-o înregistrare video, cu executarea unui ostatic american, a anunţat joi Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

Bărbatul care apare în această înregistrare video, datată în decembrie 2014, este un fotoreporter răpit în capitala yemenită în septembrie 2013, potrivit SITE.

El îşi dă numele şi vârsta şi spune că a fost răpit în urmă cu peste un an la Sanaa. Bărbatul cere ajutor şi afirmă că viaţa îi este în pericol.

În înregistrarea video, Naser ben Ali al-Ansi din cadrul AQPA ameninţă că va executa ostaticul după trei zile de la postare, dacă Statele Unite nu dau curs cerinţelor grupării. El nu precizează care sunt aceste revendicări, dar afirmă că Washingtonul le "cunoaşte".

"Altfel ostaticul american pe care-l deţinem va avea o soartă inevitabilă", adaugă el.

Yemenul este un aliat al Statelor Unite în lupta împotriva Al-Qaida. Sanaa autorizează Washingtonul să efectueze atacuri cu avioane fără pilot pe teritoriul yemenit împotriva grupării teroriste.

Statele Unite consideră AQPA cea mai periculoasă aripă a reţelei Al-Qaida.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
YEMEN,
AQPA,
RĂPIRE
/actualitate/al-qaida-in-yemen-a-difuzat-o-inregistrare-video-cu-un-ostatic-american-amenintand-ca-il-executa-13700225
13700225
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.