Agenţiile de informaţii americane au cheltuit 68 de miliarde de dolari în 2014

Autor: Iuliana Enache Postat la 31 octombrie 2014 33 afişări

Agenţiile americane de informaţii au cheltuit aproximativ 68 de miliarde de dolari în anul fiscal 2014, aproape aceeaşi sumă ca în anul precedent, potrivit autorităţilor federale.

Cheltuielile celor 17 agenţii de informaţii din Statele Unite au ajuns la cea mai mare valoare în 2011, aproximativ 80 de miliarde de dolari şi apoi a scăzut progresiv, potrivit datelor publicate joi de Biroul directorului naţional de informaţii (ODNI) şi Departamentul Apărării.

Aceste cifre corespund bugetelor aprobate de Congres pentru anul fiscal care se încheie la sfârşitul lui septembrie.

Programul naţional de informaţii, inclusiv CIA, a costat 50,5 miliarde de dolari, iar programul militar de informaţii 17,4 miliarde.

În cursul anului fiscal 2013, cheltuielile au atins aproximativ 68 de miliarde de dolari dintr-un buget care iniţial era mai mare dar care a fost redus în urma tăierilor bugetare automate impuse de Congres.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
SPIONAJ,
BUGET
/actualitate/agentiile-de-informatii-americane-au-cheltuit-68-de-miliarde-de-dolari-in-2014-13481440
13481440
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.