Agenţia Spaţială Europeană renunţă la misiunea de pe Marte planificată împreună cu Rusia

Autor: Mediafax Postat la 17 martie 2022 43 afişări

Agenţia Spaţială Europeană renunţă la misiunea de pe Marte planificată împreună cu Rusia

Agenţia Spaţială Europeană a anunţat că renunţă la misiunea de pe Marte planificată împreună cu Rusia din cauza războiului din Ucraina, anunţă CNN.

„Regretăm profund pierderile de vieţi şi urmările tragice ale agresiunii împotriva Ucrainei. În timp ce recunoaştem impactul cercetării ştiinţifice în spaţiu, agenţia se aliniază la sancţiunile impuse Rusiei de statele membre”, au anunţat reprezentanţii Agenţiei Spaţiale Europene.

În timpul întâlnirii de la Paris, conducerea agenţiei a realizat că nu poate continua cooperarea cu Roscosmos în cadrul misiunii ExoMars care presupunea lansarea unui rover în luna septembrie.

Consiliul agenţiei l-a mandatat pe directorul general să facă paşii necesari pentru a suspenda colaborarea. Agenţia europeană va căuta alternative la proiectul rusesc.

În ciuda suspendării misiunii pe Marte, Staţia Spaţială Internaţională continuă să funcţioneze. Principalul scop este să păstreze staţia deschisă şi să menţină staful în siguranţă. În prezent, pe staţie sunt patru astronauţi de la NASA, doi ruşi şi un european.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.