Se SCHIMBĂ total faţa Bucureştiului: Gigantul Afi vrea să cumpere cel mai MARE proiect imobiliar din inima Capitalei, aflat în paragină de peste 20 ani

Autor: Andra Stroe Postat la 11 februarie 2019 6458 afişări

AFI Europe N.V., prezentă din 2005 pe piaţa din România prin AFI Europe Romania, a semnat o scrisoare de intenţie neangajantă cu Plaza Centers N.V. pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al proiectului Casa Radio, situat în centrul oraşului Bucureşti. Valoarea totală a ofertei se ridică la 60 de milioane de euro.

Se SCHIMBĂ total faţa Bucureştiului: Gigantul Afi vrea să cumpere cel mai MARE proiect imobiliar din inima Capitalei, aflat în paragină de peste 20 ani

Sub rezerva încheierii cu succes a acestei tranzacţii, AFI Europe va deveni acţionarul majoritar al acestui proiect, cu o participaţie de 75%. Restul pachetului de 25% din acţiuni este deţinut de autorităţile române (15%) şi de investitori terţi (10%).

AFI Europe va derula operaţiunile de diligenţă care, dacă vor fi încheiate în mod satisfăcător, vor conduce la semnarea unui pre-contract de vânzare-cumpărare.

Contractul definitiv de vânzare-cumpărare este supus îndeplinirii anumitor condiţii.

Anul trecut, AFI Europe Romania a achiziţionat un teren de 4,3 hectare în proximitatea AFI Cotroceni, unde va dezvolta un proiect mixt de birouri, spaţii comerciale şi locuinţe. Alte proiecte majore ale companiei includ AFI Tech Park, un complex de birouri situat în centrul Bucureştiului, a cărui primă fază a fost deja finalizată, AFI City, primul proiect rezidenţial al companiei în România, în cartierul Bucureştii Noi din nordul Capitalei, şi AFI Braşov, un proiect mixt de birouri şi spaţii comerciale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
achizitie,
proiect,
oferta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.