Afacerile MedLife cresc cu 12% la şase luni în 2014, piaţa urcă cu 8-9%

Autor: Razvan Muresan Postat la 30 octombrie 2014 107 afişări

MedLife, numărul unu în piaţa de servicii medicale private din România după rulaj, a înregistrat în primele şase luni ale anului 2014 o cifră de afaceri de 38,3 milioane de euro, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Afacerile MedLife cresc cu 12% la şase luni în 2014, piaţa urcă cu 8-9%

Rezultatele înregistrate de MedLife sunt în linie cu obiectivele de business, ritmul de creştere al companiei fiind unul susţinut, ce depăşeşte creşterea înregistrată de piaţa serviciilor medicale private, respectiv 8-9%, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

“În primele 6 luni am ajuns la un million trei sute de clienţi, exceptând abonaţii, iar până la finalul anului credem că vom depăşi, pentru prima dată, 2,5 milioane de pacienţi, echivalentul a peste 10% din populaţia României”, a declarat Mihai Marcu, preşedintele CA al MedLife.

Potrivit datelor oficiale de la Registrul Comerţului, următoarele două poziţii în topul celor mai mari operatori medicali privaţi sunt deţinute de Regina Maria şi Medicover, care au înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 27 milioane de euro, respectiv, 24,5 milioane de euro, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Locul patru este deţinut de Sanador care a înregistrat o cifră de afaceri de 19,8 milioane de euro.

“Piaţa serviciilor medicale private nu a înregistrat schimbări importante în prima parte a anului, singura pată de culoare fiind dată de stagnarea unor companii mari şi creşterea puternică a altora, aflate mai jos în clasament, tendinţă care dacă se menţine ar putea schimba ierarhia celor mai mari jucători din sistemul medical privat, respectiv impacta dinamica pieţei în următorii ani. Este cazul firmei Sanador care a continuat să crească semnificativ în ultima perioadă în timp ce Regina Maria şi Medicover au încetinit sub creşterea pieţei, Sanador având şanse reale să ajungă la nivelul acestor doi operatori în 2-3 ani, dacă se confirmă trendul”, a spus Mihai Marcu.

“Privind în perspectivă, cred că dinamica pieţei va fi accentuată şi de cele 4-5 tranzacţii importante care se vor înregistra în următoarele şase luni, fiind vorba atât de achiziţii ale unor operatori importanţi cât şi de consolidări privind poziţia la nivel naţional a principalilor actori din această piaţă”, a mai adăugat Mihai Marcu.

În ceea ce priveşte planurile pentru perioada imediat următoare, MedLife va continua expansiunea teritorială în conformitate cu planul anunţat iniţial pentru anul 2014, iar după deschiderile celor două clinici de mari dimensiuni din Galaţi şi Iaşi, va deschide încă două hyperclinici până la finele anului. Pentru anul viitor, compania îşi propune, de asemenea, deschiderea a încă cel puţin patru clinici, în alte oraşe mari din ţară. De asemenea, compania îşi propune să intensifice puternic investiţiile în zona spitalicească în următoarele 12 luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
servicii medicale,
farma,
medlife
/actualitate/afacerile-medlife-cresc-cu-12-la-sase-luni-in-2014-piata-urca-cu-8-9-13479330
13479330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.