Afacerile din comert au crescut în primele două luni din 2024 cu 9,8%, după majorarea vânzărilor de produse nealimentare (+15,9%), de alimente, băuturi şi tutun (+5,8%) şi de carburanti (+4,1%)

Autor: Roxana Rosu Postat la 05 aprilie 2024 21 afişări

Afacerile din comert au crescut în primele două luni din 2024 cu 9,8%, după majorarea vânzărilor de produse nealimentare (+15,9%), de alimente, băuturi şi tutun (+5,8%) şi de carburanti (+4,1%)

Afacerile din comert au crescut în primele două luni din 2024 cu 9,8% fată de perioada similară a anului trecut, ca serie brută cu 9,8%, datorită majorării vânzărilor de produse nealimentare (+15,9%),  de alimente, băuturi şi tutun (+5,8%) şi de carburanti (+4,1%), potrivit datelor INS.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea a fost de 6,5%, după ce vânzările de produse nealimentare au avut un plus de 11,9%, cele de produse alimentare, băuturi şi tutun de 3,4% şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate de 2%.

În februarie, comertul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 12,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,1%, fată de februarie 2023.

Pe serie brută, vânzările de produse nealimentare s-au majorat cu 19,8%, cele de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 7,1%, iar vânzările de carburanţi în magazine specializate cu 6,2%. 

Faţă de luna ianuarie 2024, creşterea din februarie a fost de 2,6%, brut, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+4,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+0,8%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, vânzările din comert au crescut cu 0,6%.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
produse,
vanzari,
comert,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.