Vanzarile de tigari de contrabanda au depisit o treime din piata

Postat la 02 martie 2010 108 afişări

Volumul vanzarilor de tigarete de contrabanda a ajuns in luna ianuarie a acestui an sa depaseasca 36% din piata, arata un studiu realizat de Novel Research.

Acest volum este mai mare decat comercializeaza oricare dintre cei trei mari producatori de pe piata romaneasca - British American Tobacco (BAT), Japan Tobacco International (JTI) si Philip Morris (PM). Cei trei detin impreuna peste 95% din vanzarile legale de pe piata tigaretelor, care are o valoare anuala de peste 3 miliarde de euro.

Data fiind amploarea la care a ajuns contrabanda de tigarete, peste un miliard de euro se pierd anual (ca incasari la bugetul de stat). "Daca anul trecut contrabanda detinea prima pozitie in termeni de profit, odata cu ianuarie 2010 a preluat conducerea si la volumele vandute", declara Adrian Popa, director corporate®ulatory affairs British American Tobacco Europa de Sud-Est.

Andrei Vasilescu, director corporate affairs Romania si Bulgaria la Philip Morris a punctat la randul sau ca "industria legala, incluzand producatorii, distribuitorii si comerciantii vor pierde o sursa importanta de venit si in consecinta o parte dintre acestia isi vor restrange activitatea sau se vor inchide iar bugetul de stat va fi afectat in mod consistent".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tigari,
contrabanda,
pierderi,
buget
/actualitate/afaceri/vanzarile-de-tigari-de-contrabanda-au-depisit-o-treime-din-piata-5685406
5685406
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.