Romanii s-au grabit sa cumpere masini cu taxe mai mici. Paradoxul majorarii TVA: Piata auto trece pe plus

Postat la 22 iulie 2010 12 afişări

Anuntul Guvernului privind majorarea TVA de la 19% la 24% a dus la explozia vanzarilor de autoturisme, intreaga piata auto inregistrand prima crestere din ultimii doi ani, respectiv vanzarile de luna trecuta au fost mai mari decat cele din iunie 2009.

Dealerii spun ca in acea saptamana, de la anunt pana la majorarea oficiala, la 1 iulie, au vandut masini cat pentru o luna intreaga. In iunie s-au vandut 13.892 de autoturisme, in crestere cu 29,1% fata de mai, conform datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Dealerii sunt constienti insa ca la finele lui iunie a fost vorba despre un varf de vanzari pe care il vor egala cu greu in viitor. "Motivul a fost anuntul de majorare a TVA si nimic altceva. Oamenii s-au grabit sa cumpere pentru ca 5% in cazul unei masini se simte puternic in portofel. In acea saptamana s-a vandut cat intr-o luna intreaga. Unii dealeri au ramas fara masini pe stoc si au fost nevoiti sa refuze clientii pentru ca nu mai aveau ce sa le dea. S-au pierdut ceva clienti atunci", a declarat pentru Gandul Alin Tapalaga, director general Porsche Inter Auto.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
romani,
masini,
taxe,
majorare,
TVA,
piata,
evolutie

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/afaceri/romanii-s-au-grabit-sa-cumpere-masini-cu-taxe-mai-mici-paradoxul-majorarii-tva-piata-auto-trece-pe-plus-6660416
6660416
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.