Metrorex: Când se va circula pe tronsonul de metrou Drumul Taberei-Eroilor

Autor: Alina Oprea Postat la 09 decembrie 2015 323 afişări

Lucrările la linia de metrou Magistrala 5 - secţiunea Râul Doamnei - Eroilor vor fi gata la sfârşitul anului viitor, urmând să fie respectat astfel cel mai recent termen anunţat oficial, însă se va putea circula efectiv cu metroul de-abia din martie 2017, au anunţat miercuri oficialii Metrorex.

"Vom finaliza lucrările la sfârşitul anului 2016, vom începe problele tehnologice la sfârşitului lui 2016, probe tehnologice obligatorii pentru punerea în funcţiune şi pentru a crea condiţiile de siguranţă pentru transportul călătorilor, astfel încât preconizăm că în martie 2017 vom începe traficul cu călători", a declarat miercuri directorul de investiţii al Metrorex, Constantin Mustăţea, la o conferinţă de presă pe şantierul depoului Valea Ialomiţei, referitoare la stadiul lucrărilor pe şantierele viitoarelor staţii de metrou ale Magistralei 5.

Potrivit acestuia, la şapte staţii de metrou din cele zece ale tronsonului lucrările sunt finalizate în proporţie de 100% şi există fonduri suficiente pentru finalizarea proiectului.

"Stadiul lucrărilor la cele zece staţii variază între 40 şi 100%. Din punct de vedere al structurii, aici la Valea Ialomiţei şi încă la alte şase staţii, deci şapte din zece sunt finalizate 100%. Depoul Valea Ialomiţei, de lângă staţia Valea Ialomiţei, lucrările sunt în grafic, din punct de vedere al structurii, sunt finalizate. Au început lucrările de finisaje, respectiv compartimentări, pregătire calea de rulare pentru fundaţie. Lucrările continuă, mai ales că avem în momentul de faţă şi o propunere de buget, putem continua lucrările fără a avea niciun fel de blocaj", a mai spus Mustăţea.

Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor este finanţată din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport 2007-2013.

Magistrala 5 va fi realizată în două etape: tronsonul Drumul Taberei - Universitate în prima etapă de execuţie şi Universitate - Pantelimon, în etapa a doua. Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, în lungime totală de 6,8 km, va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Constructorul secţiunii Râul Doamnei - Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (România). Până în prezent, valoarea totală a contractelor atribuite pentru construcţia Magistralei 5 de metrou se ridică la circa 2,6 miliarde de lei cu TVA inclus, echivalentul a circa 585 milioane euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
METROU,
TERMEN,
/actualitate/metrorex-cand-se-va-circula-pe-tronsonul-de-metrou-drumul-taberei-eroilor-14914255
14914255
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.